понеделник, 14 август 2017 г.

Лимоново пиле с маслинена коричка




Пилето не трябва да се готви дълго време за да остане сочно. Трохите са вкусни по-едри за да хрупат приятно след като се препекат. Пропуснете лютата чушка, ако не обичате пикантно. И разбира се, маслините трябва да са без костилки. Всички заръки са дадени, нека преминем към рецептата.

Продукти за 4 порции:

2 бр. пилешки гърди
сол и черен пипер на вкус
сок и настъргана кора от 1 лимон
1 ч.л. микс подправки по избор (риган, мащерка, естрагон, босилек)
2 скилидки счукан чесън
2 с.л. олио
1 филия сух бял хляб
2 с.л. зехтин
2 с.л. накълцани бадеми
10-15 черни маслини
5-6 зелени маслини
1 люта чушка
1 яйце

Приготвяне:

* Разбъркайте заедно солта, черния пипер, сока и кората на лимона, подправките и чесъна. Разпределете месото на 4 порции и го сложете в маринатата. Оставете го да престои 2 часа. Извадете пилешкото от маринатата и го изпържете в олиото по 2 минути от всяка страна. Месото трябва да се запечата, но да остане сурово отвътре. В началото пържете под капак, тъй като доста пръска. Прехвърлете пилето в тавичка за печене и налейте останалата марината и мазнината от пърженето.

* От хляба направете едри трохи и ги омаслете със зехтина. Накълцайте маслините и чушката на дребно. Смесете ги с трохите и добавете бадемите и яйцето. Разбъркайте.

* Загрейте фурната на 200*. Разпределете маслиновата смес върху месото и я притиснете за да залепне добре по него. Изпечете ястието за 15 минути и сервирайте. Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар